250 nens i nenes han començat el curs als Esplais Garbuix i Larai d’Olot

Els pares hi van buscant sobretot el reforç escolar i els nens per les altres activitats que poden fer amb els seus amics.

La principal diferència entre els esplais és que el Larai depèn del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i té sobretot gent del barri de Sant Miquel. En canvi, el Garbuix està al nucli antic i depèn del col·lectiu d’Esplais de la Garrotxa. Els dos han començat el curs plens del tot des del seu inici. Per inscriure-s’hi n’hi ha prou en pagar una quota de 15€ a principis de tot l’any que serveix per tot el curs. Entre les claus de l’èxit hi ha que aquests llocs acaben sent un punt de referència pels nens però també per les famílies. Ho han explicat a Ràdio Olot la monitora del Larai Irene Plana i les del Garbuix Marta Olivet i Txell Ribas.

Com s’organitza?

Normalment els dies comencen amb les estones de deures obertes a totes les edats. De cap a 5 a 8 ja hi ha els grups organitzats per edats que fan diferents tallers com recorda Olivet. Dels tallers que més funcionen i agraden són els de cuina on aprenen a fer pizza o coques. Són les activitats estrella del dia a dia a l’espera d’unes colònies a les quals tothom vol assistir. Tot i això, expliquen que cada activitat, com fins i tot jugar a la plaça fins que el temps ho permet, també acaba agradant als nens.

Controlats els mòbils

Els esplais s’organitzen per grups d’edat i cada un d’ells ve un dia diferent. Els esplais estan coordinats per compartir diferent activitats i detectar possibles problemes que vagin sorgint del dia a dia. A més, les monitores també han dit que han aconseguit deixar el mòbil a casa o a fora de l’aula. Tenen clar que no es pot fer servir i fins i tot tenen una caixa on el poden guardar.

http://www.radiolot.cat/noticies/250-nens-nenes-han-comencat-curs-als-esplais-garbuix-larai-dolot/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s