2a convocatoria de la batalla de Hip-Hop

El grup de joves del barri de St. Miquel d’Olot, La Jaula del Rap, ha organitzat aquest passat diumenge 14 de gener a la segona ronda de la batalla de Gallos.

Que és una Batalla de Galls?

La batalla de galls és una baralla o competició entre dos rapers per determinar qui rima millor en un ambient d’improvisació. Es troba dins del gènere musical del Rap i del moviment Hip hop.

L’origen de les batalles de galls es remunta als finals dels 70, als barris marginals de Nova York. El gènere musical del rap sorgeix a partir d’aquestes baralles que ajudaven a canalitzar l’odi i la violència dels enfrontaments al carrer. A poc a poc aquesta competició s’ha anat expandint i consolidant, i més enllà dels carrers, sinó que s’ha fet una competició seria, per exemple, la Red Bull Batalla de los Gallos.

1.Tot comença amb dos MC’S a la gallera. Fan cara i creu per veure qui comença i comencen a improvisar.

2.El primer gall comença amb el seu atac durant 1 minut,  intentant fer quedar en ridícul (sempre de manera intel·ligent) al seu oponent.

3. El rival li respon i ataca durant un minut. Acaba, i arrenca de nou un altre atac per un altre minut.

4. Finalment, el MC que va començar, acaba improvisant durant un últim minut. D’aquesta manera es completa una estructura rítmica 1-2-2-1. L’estructura clàssica d’improvisació.

5. Paral·lelament, el jurat que es composa per 3 MC’s ben respectats, estan avaluant qui va tenir la millor fluïdesa, actitud i les millors rimes per escollir quin és el gall vencedor.

IMG_2018-01-14_19-29-38

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s