La Jaula del Rap

Joves de Sant Miquel que formen part del moviment de Hip-Hop La Jaula del Rap, es va presentar al Consell de Barri.

El grup de joves del barri de St. Miquel d’Olot, La Jaula del Rap,  organitza unes rondes del que anomenen la batalla de Gallos.

Volen col·laborar en aquestes accions i per això els proposem millorar les rimes que aquest joves i adolescents fan en les seves rondes, amb tallers de rima. Estem treballant conjuntament, les ganes i són.

Que és una Batalla de Galls?

La batalla de galls és una baralla o competició entre dos rapers per determinar qui rima millor en un ambient d’improvisació. Es troba dins del gènere musical del Rap i del moviment Hip hop.

L’origen de les batalles de galls es remunta als finals dels 70, als barris marginals de Nova York. El gènere musical del rap sorgeix a partir d’aquestes baralles que ajudaven a canalitzar l’odi i la violència dels enfrontaments al carrer. A poc a poc aquesta competició s’ha anat expandint i consolidant, i més enllà dels carrers, sinó que s’ha fet una competició seria, per exemple, la Red Bull Batalla de los Gallos.

1.Tot comença amb dos MC’S a la gallera. Fan cara i creu per veure qui comença i comencen a improvisar.

2.El primer gall comença amb el seu atac durant 1 minut,  intentant fer quedar en ridícul (sempre de manera intel·ligent) al seu oponent.

3. El rival li respon i ataca durant un minut. Acaba, i arrenca de nou un altre atac per un altre minut.

4. Finalment, el MC que va començar, acaba improvisant durant un últim minut. D’aquesta manera es completa una estructura rítmica 1-2-2-1. L’estructura clàssica d’improvisació.

5. Paral·lelament, el jurat que es composa per 3 MC’s ben respectats, estan avaluant qui va tenir la millor fluïdesa, actitud i les millors rimes per escollir quin és el gall vencedor.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s